Zwangerschap Symptomen

Wat zijn de meest voorkomende symptomen ?

Zwangerschap is voor de meeste vrouwen een blijde gebeurtenis. Zwangerschap is een andere benaming voor in verwachting zijn van een kind. Voor de ene vrouw is het een geweldige boodschap, als men te horen krijgt dat men zwanger is. Het is echter ook mogelijk dat men er niet blij mee is: een ongewenste zwangerschap dus (tienerzwangerschap, gezin is al compleet, alleenstaande moeder).

De symptomen voor een zwangerschap zijn als volgt:

  • - het uitblijven van de menstruatie
  • - borsten die dikker worden
  • - misselijkheid en braken
  • - emotioneel
  • - prikkelbaar
  • - zin in vreemd voedsel, denk daarbij aan augurken bijvoorbeeld
  • - niet kunnen eten of juist veel trek hebben

  • Zwangerschap is de tijd vanaf de bevruchting tot aan de tijd dat het kindje wordt geboren. Een gemiddelde zwangerschap duurt 280 dagen. De zwangerschap ontstaat meestal op de zesde tot en met de elfde dag na het begin van de menstruatie. Het is goed mogelijk dat de aanstaande moeder in het begin, meestal de eerste maanden, erg misselijk en ziek is. Dit kan in sommige gevallen ook de hele zwangerschap duren, dit is echter eerder uitzondering dan regel. Bij een eerste zwangerschap worden de borsten in de tweede maand al dikker, bij een tweede of derde kindje gebeurt dit al veel eerder, in de tweede of derde week. Tussen de 16e en de 18e week worden voor het eerst de bewegingen van de baby in de buik gevoeld. Op een röntgenfoto kun je het kindje zien. Op het einde van de zwangerschap kun je ook zijn ligging zien.

    Tegenwoordig kun je zelfs zien of je een jongen of een meisje krijgt. Een zwangere vrouw of meisje wordt regelmatig gecontroleerd door de verloskundige. Zij of hij zal ook tijdens de bevalling de moeder bijstaan. De bloeddruk en de urine worden gecontroleerd. Ook wordt het gewicht tijdens de zwangerschap goed in de gaten gehouden. Een aanstaande moeder mag niet te zwaar worden. Een zwangerschap kan naast lichamelijke ongemakken ook zorgen dat een vrouw emotioneel uit haar evenwicht. Op het einde van de zwangerschap kan de vrouw vaak moeilijk slapen omdat haar dikke buik in de weg zit. Toch is het belangrijk dat een zwangere vrouw genoeg rust om de komende bevalling zo fit mogelijk te zijn. Een bevalling kan namelijk veel van een vrouw vragen zowel lichamelijk als op het emotionele vlak. Toch hoor je de nieuwe moeder altijd zeggen na de bevalling dat alle ellende die er aan vooraf ging meteen vergeten is bij het zien van de baby. Een zwangerschap kan vlekkeloos verlopen met de normale ups en downs, maar je kunt ook een zeer gecompliceerde zwangerschap meemaken. Je kunt negen maanden ziek zijn, zwangerschapssuiker krijgen, uitdrogen en een hele poos in het ziekenhuis moeten doorbrengen. En toch vinden de aanstaande moeders het achteraf bekeken allemaal de moeite waard, ook al waren de afgelopen negen maanden niet prettig. Zeker als je al een kind hebt, is het erg vervelend als je veel tijd in het ziekenhuis moet doorbrengen. Voor bijna elke vrouw is een zwangerschap in blijde verwachting zijn en alle kwaaltjes en ongemakken worden dan op de koop toegenomen en weer snel vergeten als de baby geboren is.