Hersenvliesontsteking Symptomen

Uitleg over een Hersenvliesontsteking

Een andere benaming voor hersenvliesontsteking is meningitis. Een hersenvliesontsteking kan zeer ernstige gevolgen hebben. Een maatregel om een meningitis te voorkomen is om de bloedsomloop goed op peil te houden.

Toch komt meningitis voor, bijvoorbeeld als bacteriën via de bloedbaan het hersenvlies bereiken en daar een infectie veroorzaken. Een hersenvliesontsteking moet adequaat worden aangepakt, anders ontstaat er blijvend letsel denk daarbij aan gedeeltelijke verlammingen bijvoorbeeld. Neem de signalen zeer serieus en besteed er zorg aan. Een patiënt met meningitis verdraagt geen herrie en licht, hij heeft rust nodig, veel rust. Een hersenvliesontsteking is zeer gevaarlijk en kan tot de dood leiden.

Ben zuinig op de conditie van de hersenen, ook zij moeten lang door kunnen werken, net zoals je lichaam. Slaap voldoende, neem ook tussendoor wat rust, zorg voor voldoende beweging vooral in de natuur. Dit alles is voor onze algehele toestand van essentieel belang.

Een hersenvliesontsteking kan ontstaan door een foutief behandelde middenoorontsteking en is in dit stadium gevaarlijk. Het kan ook leiden tot doofheid. Vooral bij kleine kinderen ligt dit op de loer, zij kunnen niet goed aangeven waar zij pijn hebben. Soms zeggen kinderen, dat ze buikpijn hebben als ze een flinke middenoorontsteking hebben. Neem klachten en pijntjes heel serieus!