Buikgriep Symptomen

Uitleg over Buikgriep

Buikgriep gaat gepaard met buikpijn, buikkrampen soms. Is het van onschuldige aard dan kan wat water drinken en een warme kruik al voldoende verlichting geven. Bij buikklachten met koorts en braken, die wat langer aanhouden, is het verstandig om een arts te raadplegen.

Buikgriep kan het hele jaar door voorkomen. Als buikgriep in een klas op school voorkomt, dan is het vaak dat bijna iedereen uit die groep er in meer of mindere mate last van krijgt. Ook in een gezin kan op een bepaald moment elk gezinslid geveld worden door buikgriep. Buikgriep is zoals een verkoudheid erg besmettelijk. Handen wassen is altijd, en zeker extra bij welke griep dan ook, erg belangrijk om verdere besmetting proberen te voorkomen. Buikgriep gaat vaak gepaard met diarree. Als je eenmaal buikgriep hebt kun jij je erg belabberd voelen. Blijf in elk geval genoeg drinken, ook al heb je daar eigenlijk helemaal geen zin in. Vooral bij kleine kinderen ligt uitdroging op de loer bij ernstige diarree. Voorkom dit en geef het zieke kind voldoende vocht.

Buikgriep moet je enkele dagen de kans geven om over te gaan. Neem zoals vermeld voldoende vocht, zorg voor goede hygiëne en neem vooral rust. Deze maatregelen zijn meestal voldoende om na korte tijd weer goed te kunnen functioneren.