Artrose Symptomen

Wat is een Artrose?

Artrose is een aandoening aan één of meerdere gewrichten. Je spreekt van artrose als er geen sprake is van een ontsteking maar van slijtage van een gewricht. Een gewrichtsontsteking heet artritis, deze woorden worden vaak ten onrechte door elkaar gebruikt.

Ontstaan van artrose:

  • - door een verkeerde stand van het gewricht
  • - door overbelasting
  • - door een breuk of blessure
  • - bepaalde ziektes (bijvoorbeeld jicht en suikerziekte) lenen er zich voor, waarbinnen artrose zich kan ontwikkelen

  • De diagnose wordt gesteld door bloedonderzoek en röntgenfoto`s. Je kunt kiezen voor een natuurlijke behandeling: het aanpassen van je voeding, oefeningen doen in de buitenlucht, warmtebehandelingen en natuurlijke geneesmiddelen.

    Voedingsadviezen zijn: het vermijden of in elk geval verminderen van het drinken van koffie, chocolade, witbrood, varkensvlees, alcohol, dierlijk vet, sterke kruiden. Beperk in het algemeen het gebruik van vlees. Neem voldoende kalkrijk voedsel, volkoren producten, zilvervliesrijst, veel verse groenten en vers fruit, of de sappen ervan, gebruik bijvoorbeeld ook kwark of karnemelk ten minste elke dag een liter. Met eenmaal aangetaste gewrichten dien je te blijven oefenen. Zelfs als je aan bed gebonden bed kun je speciale oefeningen doen. Laat je door een fysiotherapeut daaromtrent informeren en verder begeleiden.